Tužíte po pleti, ktorá je viditeľne mladistvá a žiari zdravím? (Vážne, ktorá z nás by netúžila?). Zdravá pleť, ktorú si prajete, je na dosah. Vitamín C a vitamín E sú dva z najsilnejších antioxidantov poskytujúcich najvyššiu ochranu, akú máme k dispozícii. Sérum, ktoré každý deň dodá pleti dávku týchto mocných látok, môže viditeľne zlepšiť stav pleti. Aj keď nevidíte zjavné známky starnutia, doplnenie režimu starostlivosti o pleť o sérum obsahujúce vitamín C a vitamín E, pomáha chrániť pred neviditeľnými faktormi životného prostredia, ktoré môžu narušiť zdravie pleti.

Vitamín C je nenahraditeľný.

Pretože ľudské telo samo nedokáže vitamín C vyrobiť, je potrebné, aby sme mu jeho denný prídel dodávali buď v potrave alebo priamou aplikáciou na pleť. Vitamín C nášmu telu pomáha opravovať poškodené kožné bunky a chráni pleť pred oxidačným stresom, ktorý spôsobujú látky znečisťujúce životné prostredie, ako sú ozón alebo škodlivé UV lúče.


Aký je prínos sér s vitamínom C? Vitamín C je mocný antioxidant, pôsobí na rozjasnenie pleti a redukuje jemné linky a vrásky, zmierňuje tiež viditeľnosť tmavých škvŕn a nejednotnosti tónu pleti. A to nie je všetko, čo táto úžasná látka dokáže. Vitamín C pleť nutne potrebuje na to, aby dokázala zvýšiť tvorbu kolagénu a elastínu, ktoré sú jej stavebnými kameňmi a podporujú jej pevnosť a pružnosť.

Prečo pridávať vitamín E?
Vitamín C je pre pleť veľmi prospešný. Rovnako ako vitamín E. Spojte ich sily a vytvoríte niečo skutočne mimoriadne. „Vo dvojici to ide lepšie“ a platí to aj pre tieto dva superantioxidanty, ako dokladajú desiatky rokov vedeckého bádania ilustrujúce, že ich vzájomné dynamické pôsobenie zvyšuje antioxidačný účinok a prináša lepšie výsledky.
 
Vitamín E, známy tiež ako alfa-tokoferol, je vysoko účinný antioxidant, ktorý má zásadnú úlohu pri ochrane pred predčasným starnutím pleti. Vitamín E sa spotrebúva, keď pôsobí proti voľným radikálom. V kombinácii s vitamínom C sa aktivuje a posilňuje sa jeho účinok proti starnutiu. Vitamín E zároveň pôsobí ako stabilizátor vitamínu C.

Ako nájsť to najlepšie sérum s vitamínom C pre svoju pleť.
Nie všetky séra s vitamínom C sú si rovné. Aby ste dosiahli najlepšie výsledky, odporúčame sérum s vhodným zložením, ktoré maximalizuje potenciál nenahraditeľného vitamínu, a zároveň dokáže zabezpečiť stabilizáciu vitamínu C, o ktorom je známe, že je nestabilný. Najčistejšou a najaktívnejšou formou vitamínu C je kyselina L-askorbová. S kyselinou askorbovou treba správne nakladať a chrániť ju pred pôsobením svetla a vzduchu, aby sa minimalizovalo oxidačné poškodenie.

TimeWise® Regeneračné sérum C+E tento problém rieši tak, že využíva technológiu, pri ktorej sa vytvárajú akési „kapsuly“ a v ich strede sa nachádza čistý vitamín C (kyselina askorbová), ktorý je obalený mikroguľôčkami obsahujúcimi vitamín E (alfa-tokoferol). Vďaka tomu sa tieto dva vitamíny dodávajú spoločne a s riadeným uvoľňovaním, čím sa optimalizuje ich vzájomné dynamické pôsobenie. Výskumníkom v laboratóriách Mary Kay sa podarilo využiť neuveriteľnú schopnosť týchto zložiek prispievajúcu k recyklovaniu vitamínov, aby ešte viac podporili zdravie vašej pleti.

A pretože sú obe zložky také vysoko aktívne, sérum sa dodáva vo vzduchotesnej fľaštičke. Jej vnútorné prostredie bez vzduchu pomáha zachovať maximálnu účinnosť prípravku od prvej do poslednej kvapky. Priehľadné okienko s dávkovacou stupnicou ukazuje, koľko produktu ešte zvyšuje a pri každodennom používaní pomáha aplikovať správnu dávku.

Toto vysoko účinné sérum obsahuje vitamín C nie z jedného, ani nie z dvoch, ale hneď z TROCH zdrojov.

Čistý vitamín C s vitamínom E podporujú prirodzený proces obnovy pleti. Spojením vitamínu E s čistým vitamínom C vedci spoločnosti Mary Kay predĺžili život vitamínu E, čím posilnili aj antioxidačnú ochranu pred predčasným starnutím pleti.

Výťažok z ovocia amla je bohatým a v prírode sa vyskytujúcim zdrojom vitamínu C. Má vysoký antioxidačný účinok, a chráni tak pleť. Preukázateľne tiež pomáha stimulovať prirodzenú tvorbu kolagénu.1 Amla sa radí medzi superovocie, je plná výživných látok vrátane polyfenolov, minerálov a vitamínov.

Derivát vitamínu C (tetrahexyl askorbát) je súčasťou séra, aby poskytol starostlivosť tým oblastiam pleti, do ktorých sa tradičný vitamín C ťažko dostáva. Vitamín C je rozpustný vo vode, a preto bol jeho derivát upravený tak, aby bol rozpustný v tukoch a zlepšila sa jeho absorpcia.

Odolnejšia a žiarivejšia pleť už o 4 týždne
Každý chce vidieť výsledky a toto sérum na starostlivosť o pleť ich prináša. V nezávislej klinickej štúdii účastníčky uviedli, že sa v priebehu štyroch týždňov zvýšila odolnosť a jas ich pleti!2 (A vykázali ešte lepšie výsledky pri dlhšom používaní.2) 

  • Zlepšenie vzhľadu pleti: 92 %
  • Viditeľne pevnejšia pokožka: 89 %
  • Rozjasnenie: 87 %
  • Viditeľne redukované jemné linky: 84 %
 

Prečo je lokálna aplikácia vitamínu C dôležitejšie než kedykoľvek predtým?

Vysoko účinné zloženie séra zabezpečuje ochranu pred škodlivými účinkami okolitého prostredia, napríklad prízemného ozónu (O3), ktoré prispievajú k viditeľnému starnutiu. Nezdravá koncentrácia ozónu je jedným z problémov súvisiacich so znečistením životného prostredia v mnohých častiach sveta. Podľa vedeckých štúdií môže ozón okrem poškodenia dýchacej sústavy spôsobovať tiež oxidačné poškodenie pleti. 3,4

• Podľa Správy o stave ovzdušia za rok 2019 publikovanej Americkou pľúcnou asociáciou viac než 4 osoby z 10 (41,1 %) žijú v USA v oblastiach, v ktorých je úroveň znečistenia ozónom nepriaznivá pre ľudské zdravie. V absolútnych číslach to predstavuje 134 miliónov obyvateľov žijúcich na miestach, ktoré získavajú označenie „nevyhovujúce“, pokiaľ ide o znečistenie ozónom, čo je oproti štúdii z roku 2014 nárast o 5 miliónov osôb.

• Prízemný ozón je agresívna látka vyskytujúca sa v atmosfére, prispieva k tvorbe voľných radikálov spôsobujúcich oxidačný stres. Oxidačný stres môže oslabovať kolagén a elastín v pleti, čím prispieva k tvorbe jemných liniek a strate pevnosti pleti. Vitamíny C a E sú preukázanými antioxidantmi, ktoré pôsobia proti oxidačnému stresu a pomáhajú neutralizovať voľné radikály v pleti. 
Aby sme mali zdravé bunky, zdravú pleť a vôbec boli zdravé, neobídeme sa bez vyváženej stravy! Žiadnym spôsobom však nedokážeme ovplyvniť, kam telo pošle vitamíny, ktoré skonzumujeme v strave. Preto je pre zdravie pleti taká dôležitá cielená aplikácia vitamínu C. Vedecké štúdie preukázali, že nadmerné vystavenie oxidačnému stresu prostredníctvom UV žiarenia spôsobuje vyčerpanie antioxidantov v epidermálnej vrstve pokožky, o dôvod viac podporiť stav pleti sérom s obsahom vitamínov, po ktorých vaša pleť túži. 

Vysoko účinné spojenie vitamínu C a E je v hľadáčiku vedcov, ktorí sa zaoberajú štúdiom pokožky a má to dobrý dôvod. Vyskúšajte TimeWise® Regeneračné sérum C+E, ktoré vám prinesie rozjasnenejšiu a pevnejšiu pleť v dobrej kondícii. Vaša pleť vám poďakuje.