Mary Kay Ash: Ikona a vzor

Mary Kay Ash bola vždy pred svojou dobou. Zmenila svet podnikania vytvorením väčšej príležitosti pre ženy, založila spoločnosť, ktorá funguje na základe jej hodnôt, a posilnila sebavedomie žien tým, že im pomohla získať kontrolu nad svojou vlastnou budúcnosťou. Mary Kay Ash založila svoju spoločnosť už pred 60 rokmi, ale stále je inšpiráciou pre milióny ľudí. Jej hodnoty žijú v spoločnosti, ktorú založila, a jej misia na podporu žien, je stále aktuálna. Životné úspechy Mary Kay Ash z nej urobili priekopníčku podnikateliek a jej stále trvajúci odkaz z nej urobil ikonu.

Vytvorené ženou pre ženy

Pre Mary Kay Ash nebolo nič nemožné. Potom, čo zažila nerovnosť na pracovisku vedela, že musí urobiť zmenu. Nielen pre seba, ale pre všetky ženy. Mary Kay Ash začala podnikať v roku 1963 a celkom zmenila pohľad na podnikanie, ktoré bolo skôr vnímané predovšetkým ako mužská doména. Zasvätila potom svoj život podpore žien
a úsiliu k tomu, aby získali kontrolu nad svojou vlastnou budúcnosťou. 

Činy miesto sľubov

Mary Kay Ash vždy verila, že vás správne hodnoty dostanú až na vrchol. Zostala verná životným skúsenostiam, ktoré utvárali jej charakter, a držala sa Zlatého pravidla, ktoré ju sprevádzalo životom a pomáhalo jej byť vždy vzorom a podporou pre ostatných: „Nikdy, skutočne nikdy, nezraďte svoje zásady.“ Jej neochvejná zásadovosť inšpirovala milióny žien a urobila z nej jednu najväčších svetových podnikateliek.

Od uznania k úspechu

Keď bola Mary Kay Ash ešte mladé dievča, mama jej hovorila: „Máš na to, Mary Kay!“ Od svojich prvých momentov na pódiu až po veľké, energické prejavy, zdieľala Mary Kay Ash toto povzbudenie s miliónmi žien. Ku každému sa správala tak, aby sa mohol cítiť dôležitý. S niekoľkými prostými, inšpirujúcimi slovami Mary Kay Ash spojila komunitu žien, ktoré získali sebadôveru vďaka jej povzbudeniu, na základe čoho vzniklo celosvetové impérium. 
1963
13. septembra začala Mary Kay Ash podnikať
a otvorila svoj prvý obchod: Beauty by Mary Kay.
 
1964
Mary Kay Ash začala s každoročnou tradíciou vyhlasovania ženských úspechov v podnikaní spojenú s inšpirovaním a obchodným vzdelávaním pre budúci rok. Toto stretnutie nazvala: ,,Výročná konferencia".  

 

 
1969
Mary Kay Ash vytvorila program ,,Auto s Mary Kay‘‘ a ikonický ružový Cadillac sa stal symbolom úspechu pre nezávislé kozmetické poradkyne.
 
1976
Mary Kay Ash bola uvedená do dvorany slávy – Direct Selling Hall of Fame. 
 
1978
Mary Kay Ash bola ocenená The Horatio Alger Distinguished American Citizen Award na oslavu jej úspechov a na počesť toho, ako prekonala úskalia na začiatku svoje kariéry. 
 
1979
Mary Kay Ash bola predstavená v programe
60 Minutes. 
 
1984
Prvá kniha Mary Kay Ash Mary Kay on People Management bola publikovaná a bola na ceste stať sa bestsellerom Wall Street Journal.
 
1985
The World Almanac and Book of Facts vymenoval Mary Kay Ash jednou z 25 najvplyvnejších Američaniek. 
 
1988
Mary Kay Ash sa objavila v sérii ,,Veľkí americkí podnikatelia‘‘ Smithsonovho inštitútu. 
 
1993
Na oslavu 30 rokov spoločnosti bolo v Dallase otvorené Múzeum ocenení Mary Kay, ktoré malo uctiť jej podnikateľskú cestu a mohlo tak inšpirovať budúcich podnikateľov.
 
1996
Mary Kay Ash založila Mary Kay Ash Charitable FoundationSM, dnes známou ako The Mary Kay Foundation, ktorá zabezpečuje financovanie výskumu rakoviny a podporu ženských organizácií. 
 
1999
Mary Kay Ash bola ocenená ako Texasanka storočia
 
2000
Lifetime Television vyhlásila Mary Kay Ash
za najúžasnejšiu podnikateľku 20. storočia. 
 
2003
Baylor University označila v akademickej štúdii Mary Kay Ash ,,Najväčšou podnikateľkou
v americkej histórii".
 
2004
Mary Kay Ash bola vyznamenaná PBS a the Wharton School of Business na Pensylvánskej univerzite ako jedna z 25 najvplyvnejších osobností posledných 25 rokov.
 
2011
Zamestnanci Mary Kay, nezávislé kozmetické poradkyne a poradcovia, priatelia a rodiny sa stretli aby pokračovali v odkaze Mary Kay Ash počas historicky prvej akcie Global Month of Service.
 
2013
Spoločnosť Mary Kay Ash, ktorú začala len
s 5 000 dolármi, oslávila svoje 50. výročie a pokračuje s rovnakými hodnotami a princípmi,
s ktorými začínala.  
 
2018
Odkaz Mary Kay Ash v pomoci ženám uspieť prostredníctvom podnikania žije v takmer 40 krajinách, ktoré sú oficiálnymi trhmi Mary Kay.