Zoznámte sa s ingredienciami 

Každý prípravok Mary Kay® z oblasti starostlivosti o pleť je výsledkom novej technológie, ktorá kombinuje osvedčené a účinné ingrediencie. Preto sa môžete spoľahnúť na to, že používané prípravky prinesú skutočné výsledky, ktoré si prajete. Ale nie každý pozná konkrétne blahodarné účinky jednotlivých zložiek. Preto prinášame užitočný prehľad ingrediencií obsiahnutých v niektorých z našich obľúbených prípravkov.  

Aby sme boli schopní vyrábať prípravky, ktoré ženy milujú, veľmi záleží na ich zložení. Ingrediencie sú v centre pozornosti našej inovácie. Náš tím sa zameriava na hľadanie účinných zložiek vhodných pre rôzne prípravky - od riešenia pre boj s vráskami na jednej strane až po prípravky proti akné na strane druhej plus pre všetko to, čo je medzi tým. Naši odborníci pomocou najmodernejších výskumných metód neustále vyhľadávajú nové technológie a nové ingrediencie a potom neúnavne testujú každú novinku, aby bolo zaručené, že prinesie skutočné výsledky. 
 
Kľúčom k účinnosti našej starostlivosti o pleť sú práve tieto dôležité zložky. Chceme, aby ženy po celom svete vedeli, že sa môžu spoľahnúť na vedecké poznatky, ktoré tvoria základ ich starostlivosti o pleť, a aby ich tešili skutočné výsledky, ktoré môžu vidieť doslova „na vlastnej koži". 
– Dr. Lucy Gildea, Mary Kay Chief Scientific Officer

AKTIVNE UHLIE

Aktívne uhlie má schopnosť pôsobiť ako magnet, ktorý doslova vytiahne nečistotu
z pórov a vyčistí pleť.

 

RASTLINNÉ VÝŤAŽKY

Rastlinné výťažky sa získavajú z rastlín, kvetín alebo ovocia, ktoré sú bohaté na vitamíny a minerály, ktoré blahodarne pôsobia na vašu pokožku. Pitaya, tiež známa ako dračie ovocie, je doslova napchaté živinami a je považovaná za „superovocie" obsahujúce mastné kyseliny, niekoľko vitamínov skupiny B a antioxidanty. Ukazuje sa, že Aloe vera pomáha zachovávať hydratáciu pleti. Má vysoký obsah vitamínu E, čo je populárny antioxidant v oblasti starostlivosti o pleť.  

 

KYSELINA GLYKOLOVÁ

Kyselina glykolová ako vysoko efektívny exfoliant a najznámejšie alfa-hydroxykyselina (AHA) podporuje regeneráciu pokožky. 
 
 
 

KYSELINA HYALURONOVÁ

Kyselina hyalurónová (HA) sa vyskytuje
v pokožke prirodzene, ale jej množstvo
s postupujúcim vekom klesá. HA dodáva pleti pružnosť a zadržiava vlhkosť, ktorá pleť vypína zvnútra. 
 

PEPTIDY

Peptidy môžu pôsobiť v pokožke ako impulzy pre podporu procesov, ktoré sú dôležité
z hľadiska zdravia pokožky.
 
 

RASTLINNÉ KMEŇOVÉ BUNKY

Rastlinné kmeňové bunky, ktoré pochádzajú zo špecifickej časti rastlín, majú pozoruhodnú schopnosť - delením produkujú ďalšie rastlinné kmeňové bunky a súčasne zachovávajú svoju pôvodnú formu. Pomocou modernej technológie sú rastlinné kmeňové bunky kultivované a využívané ako účinný prostriedok v boji proti vráskam.  
 
 

RETINOL

Retinol je skutočnou superstar v boji proti vráskam. Je o ňom známe, že omladzuje pleť a podporuje regeneráciu buniek. Okrem toho podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, ktoré redukujú jemné linky a vrásky.   
 
 

KYSELINA SALICYLOVÁ

Kyselina salicylová pomáha odstraňovať existujúce kožné defekty a zabraňuje ich výskytu v budúcnosti. Pôsobí ako exfoliant, uľahčuje odlupovanie odumretých kožných buniek, zabraňuje upchávaniu pórov
a redukuje zápalové procesy.
 
 

BLOKÁTORY UV ŽIARENIA

UVA a UVB sú dva typy ultrafialového žiarenia, ktoré poškodzujú pleť, spôsobujú jej predčasné starnutie a zvyšujú riziko vzniku rakoviny. Ak to s bojom proti vráskam naozaj myslíte vážne, stane sa prípravok s účinnou ochranou proti slnku nevyhnutnou súčasťou vášho každodenného kozmetického režimu.  
 
 

VITAMIN C

Vitamín C dokáže s pleťou robiť skutočné zázraky. Je o ňom známe, že rozjasňuje pleť a zjednocuje jej tón. Okrem toho sa významne podieľa na tvorbe kolagénu a elastínu, ktoré pomáhajú redukovať výskyt jemných liniek a vrások.